Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van droge ogen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
28 juni 2022
Hooikoorts boomt weer
| 28/06/2022 |
Terug Verstuur link
lijn
Hooikoorts boomt weer Door de klimaatopwarming duurt ook het pollenseizoen steeds langer: de boompollen beginnen vaak al rond Nieuwjaar, de graspollen houden het uit tot in de herfst. En zijn er nieuw ingevoerde pollenproducerende soorten met een hoge allergeencapaciteit, zoals de Ambrosia.
Ook nu breekt het hooikoortsseizoen weer records: frequent hoge pollenconcentraties, weinig regen, veel wind… Zeer vervelend voor slachtoffers van een pollenallergie.

Er zijn enkele farmaceutische middelen zoals anti-allergica, neussprays en oogdruppels die het leed wat kunnen verlichten. Maar wat kan je verder proberen?
Alvast is een gezonde eetstijl met veel fruit en groenten voordelig, want er zijn veel fytochemische stoffen die een regulerende invloed uitoefenen op allergie door het immuunsysteem te ‘kalmeren’. En ook een gezonde lever en darmflora is belangrijk om allergische reacties te vermijden. Vitamine C heeft de capaciteit om de histamineproducerende ‘mastcellen’ te stabiliseren.
Een zoektocht doorheen de natuurlijke middelen en mogelijkheden is zeker een aanrader! Evenals een vakantie aan zee tijdens het pollenhoogseizoen...

Natuurlijke middelen tegen hooikoorts
Maatregelen tegen allergie

Meer lezen:
Omega-3 en pollenallergie
Hoe herken je hooikoorts?>
Fruit, groenten en noten tegen hooikoorts

Bronnen:
https://www.sciensano.be/nl/gezondheidsonderwerpen/stuifmeelallergie
Bousquet J, Anto JM, Bachert C et al. Allergic rhinitis. Nature Reviews. Disease Primers 2020; 6(1):p. 95.
de Almeida Brasiel PG et al. Therapeutic Efficacy of Flavonoids in Allergies: A Systematic Review of Randomized Controlled Trials.J Immunol Res. 2022 Apr 13;2022:8191253.

 

lijn