Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u vaak last van stress?
Vaak 24%
 
Regelmatig 27%
 
Soms 24%
 
Zelden 24%
 
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
21 november 2019
Quercetine
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Quercetine Quercetine behoort tot de flavonoïden, een klasse die meer dan 5000 (vaak bioactieve) moleculen omvat. Quercetine is een van de meest voorkomende flavonoïden in onze voeding: het komt voor in appelen, ajuinen, bessen en groene thee. Gemiddeld krijgen we dagelijks 10 mg quercetine via de voeding binnen.

Quercetine zou prestatieverhogend werken bij sporters, waar het uithoudingsvermogen toeneemt en spierschade indijkt. Het gaat ontstekingen tegen, een eigenschap die nuttig is gebleken bij allergieën en astma. Bepaald onderzoek toont ook daling van de bloeddruk en LDL-oxidatie. Quercetine kan ook ijzer neutraliseren, zodat het ijzer niet kan deelnemen aan schadelijke processen (maar wel aan gunstige processen).
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".