Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
22 januari 2022
Blaasontsteking: Hoe het risico verkleinen?
| Infecties |
Terug Verstuur link
lijn
Blaasontsteking: Hoe het risico verkleinen? Heel wat blaasinfecties zijn te voorkomen door gewoon méér te drinken. Iedere mens heeft minimaal twee liter vocht per dag nodig. In een blaas die regelmatig gevuld en geledigd wordt, krijgen bacteriën immers niet of veel minder kans om zich aan de blaaswand vast te hechten.
Een andere eenvoudige maar doeltreffende maatregel: ga altijd plassen voor het slapengaan en na seksueel contact.

Er bestaan ook kruidenthees die voor een verhoogde urineproductie zorgen. Precies om die reden worden ze aangeraden om urineweginfecties te voorkomen: bosbessenthee, witte dovenetelthee en berkenthee zijn hier de bekendste theesoorten. Gebruik één tot twee kopjes kruidenthee per etmaal.
Voor de preventieve werking van veenbessensap heeft men wél bewijzen. Veenbessensap en veenbessensupplementen zorgen voor ‘spiegelgladde’ urinewegen. Bacteriën kunnen zich onmogelijk vastzetten in de blaas waardoor de ontstekingen weg blijven.

Gerelateerde producten


Mannavital Cranbioton


Mannavital Cranbioton Inhoud:
60 v-caps
Richtprijs:
€ 21,95
CNK-nr:
3379-450

Unieke combinatie van een veenbessenextract (Cranmax®) en een probioticum (Kyo-Do ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".