Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
24 januari 2022
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding
| Neurologie |
Terug Verstuur link
lijn
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding Niemand is gemaakt om uren aan een stuk dezelfde activiteiten uit te voeren. Wetenschappers die zich bezig houden met time-management hebben verschillende studies gepubliceerd dat een werksessie in theorie niet langer mag duren dan 45 minuten. Daarna moet men 15 minuten pauzeren of totaal met iets anders bezig zijn.
Concentratie is ook een zaak van de juiste voeding. Geraffineerde producten zijn taboe. Voor de energievoorziening zijn trage suikers op regelmatige tijdstippen een absolute noodzaak. Zes kleine maaltijden per dag - bijvoorbeeld om 8u, 10u, 12u, 14u, 16u en 18u zijn daarom veel beter dan de drie grote klassieke maaltijden.
Behalve de voeding raden specialisten ook aan niet langer dan 8 sessies per dag zeer geconcentreerd te werken of te studeren. Dit advies geldt enkel voor mensen die een maximum rendement willen halen uit hun dagelijkse prestaties.

Een natuurlijk hulpmiddel voor een betere concentratie is lecithine. Lecithine komt in alle cellen van het lichaam voor. Het is een soort vet en het bevat o.a. vetzuren, B-vitaminen en fosfor. Vooral de hersenen, het hart, de lever en de huid hebben veel Lecithine nodig. Ons voedsel bevat in veel gevallen te weinig Lecithine om in onze behoefte te voorzien. Bij het ouder worden neemt het geheugen in min of meerdere mate af. Voor een optimale werking van het geheugen hebben de hersenen o.a. choline nodig. Lecithine is rijk aan choline. Volgens wetenschappelijke studies verbetert lecithine het geheugen. Zowel bij jong en oud. Hersenen, zenuwstelsel De hersenen en het zenuwstelsel bevatten veel Lecithine. Lecithine wordt door de hersenen gebruikt als energiebron. Verbruiken de hersenen veel Lecithine, dan kan een tekort ontstaan met als gevolg: prikkelbaarheid, zenuwachtigheid, gebrek aan geduld...en concentratieverlies. Maar ook koninginnebrij is, door het hoge gehalte aan opbouwstoffen (essentiële aminozuren, mineralen, spoor-elementen,...), een krachtig hulpmiddel bij vermoeidheid en concentratieproblemen.

Gerelateerde producten


Circulix Plus

Udo's Choice Ultimate Oil Blend

Bio-Biloba

Mannavital Kyolic + Lecithine


Circulix Plus Inhoud:
60 TAB
Richtprijs:
€ 28,90
CNK-nr:
3044435

Udo's Choice Ultimate Oil Blend Inhoud:
500 ml
Richtprijs:
€ 24,67
CNK-nr:
1701-762

Bio-Biloba Inhoud:
60 comp
Richtprijs:
€ 17,35
CNK-nr:
2236-735

Mannavital Kyolic + Lecithine Inhoud:
200 caps.
Richtprijs:
€ 28,24
CNK-nr:
1277-540

Circulix Plus van PharmaNutrics is een hoogwaardig, natuurlijk voedingssupplement ...
lees meer

Omega-3 en Omega-6 zijn cruciaal voor onze gezondheid.
Maar ze moeten wél zuive ...
lees meer

Goed voor het geheugen en de concentratie alsook bij koude handen en voeten.


...
lees meer

Gefermenteerde knoflook met lecithine voor de circulatie, voor verantwoorde choles ...
lees meer

Meer producten van
Pharma Nutrics


Meer producten van
Ojibwa De Roeck


Meer producten van
Pharma Nord


Meer producten van
Fytofarma

Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".