Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
9 december 2021
Eenvoudige tips tegen vermoeide ogen
| Ogen |
Terug Verstuur link
lijn
Eenvoudige tips tegen vermoeide ogen Neem een kleine pauze en probeer deze oefening. Hou je wijsvinger op enkele centimeter van je gezicht. Fixeer je ogen op je wijsvinger en verwijder hem langzaam tot je arm gestrekt is. De ogen blijven gefixeerd op de wijsvinger. Kijk vervolgens naar een punt dat nog verder weg ligt. Fixeer vervolgens terug op je wijsvinger en breng die langzaam terug tot op enkele centimeter van je gezicht.
Beeldschermwerkers doen er goed aan om deze oefening ieder half uur te herhalen. Sta ook even recht en doe enkele stappen. Zorg teven voor een degelijke verlichting. Rechtshandige mensen moeten er voor zorgen dat het licht van over hun linkerschouder op de werkplek komt. Bij een linkshandige is dat de rechterschouder. Deze lichtinval garandeert om alles zonder schaduwen te zien zodat de ogen minder vermoeid raken.

De retina en het oog in het algemeen moet over voldoende vitamine A kunnen beschikken om scherp te kunnen blijven zien. Wortelen en spinazie zijn goede voedingsbronnen van vitamine A. Hetzelfde geldt voor (kalfs)lever. Een tekort aan vitamine A lijdt meestal tot een vorm van nachtblindheid. Mensen zien dan slecht tijdens het vallen van de avond. Knipper tenslotte voldoende met de ogen als je voor een beeldscherm werkt. Knipperen met de ogen voorkomt droge ogen omdat er bij iedere knipperende beweging wat oogvocht wordt aangemaakt.

Gerelateerde producten


Mannavital Oguton Forte

Marnys Vision Help


Mannavital Oguton Forte Inhoud:
60 caps.
Richtprijs:
€ 19,95
CNK-nr:
4257-432

Marnys Vision Help Inhoud:
30 capsules
Richtprijs:
€ 26,45
CNK-nr:
2040-731

Ogentroost, zink en vitamine A dragen bij tot het behoud van een normaal gezichtsv ...
lees meer

VISION-HELP is een voedingssupplement met een combinatie van anti-oxidanten, vitam ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
Phytal-CreaAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".