Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
25 januari 2022
Hypoglycemie
| Diabetes |
Terug Verstuur link
lijn
Hypoglycemie Als je diabetes hebt en je neemt hiervoor medicatie (pillen of insuline), dan kan je te maken krijgen met een hypoglycemie. Dit wil zeggen dat het bloedglucose-gehalte (bloedsuiker-spiegel) abnormaal laag is: minder dan 3,8 mmol glucose per liter bloed.
Een abnormaal lage bloedglucose-spiegel is meestal het gevolg van een overdosering insuline al of niet in combinatie met een te geringe inname van glucose en andere koolhydraten.
Mogelijke verschijnselen bij hypoglycemie:
- lichte hypo (2,8-3,8 mmol glucose): zweten, angst, hongergevoel, bevingen, bleek gezicht en hartkloppingen.
- zware hypo (< 2,8 mmol glucose): duizeligheid, concentratiestoornissen, wazig zien, gevoel van zwakte en hersenweefselbeschadiging.

Oorzaak
Mensen krijgen een abnormaal lage bloedglucose-spiegel door overdosering met bloedsuikerverlagende middelen (antidiabetica), bijvoorbeeld na injecteren van te veel insuline per injectie en/of inname van te weinig volwaardige koolhydraten.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".