Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
24 januari 2022
Isoflavonen
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Isoflavonen Isoflavonen zijn een groep van flavonoïden met een bijzondere eigenschap: ze vertonen structurele gelijkenis met oestrogenen. Vandaar dat ze ook fyto-oestrogenen (= 'plantaardige oestrogenen') genoemd worden. In feite kennen we maar één echte voedingsbron van isoflavonen, namelijk soja. Europeanen eten relatief weinig sojaproducten, al is de consumptie de laatste jaren sterk gestegen. Aziaten zijn grote gebruikers van soja en mogelijk is dat de reden waarom ze minder getroffen worden door borstkanker. Een andere bron van isoflavonen is rode klaver, maar klaver wordt niet als zodanig gegeten. Ze zijn wel verkrijgbaar als supplement.
Andere fyto-oestrogenen (maar geen isoflavonen) zijn lignanen uit noten, zaden (lijnzaad, sesam) en bier (in mindere mate ook koffie en thee).

Supplementen met isoflavonen worden vooral door vrouwen met hormonale klachten genomen: opvliegers (hot flushes, vapeurs), premenstrueel syndroom en botontkalking. Isoflavonen hebben waarschijnlijk ook een gunstige invloed op hart- en vaatziekten.

Gerelateerde producten


Mannavital Menoton

Mannavital Osteoton Forte


Mannavital Menoton Inhoud:
30 v-caps
Richtprijs:
€ 16,95
CNK-nr:
3379-476

Mannavital Osteoton Forte Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 16,95
CNK-nr:
3696-747

Met hop dat helpt overgangsverschijnselen verlichten zoals warmteopwellingen, over ...
lees meer

Draagt bij tot het behoud van normale botten dankzij vitamine D3, vitamine K2 en c ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
Fytofarma



Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".