Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
19 oktober 2021
Kalium
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Kalium Onze voorhistorische ouders namen veel kalium in, maar weinig natrium. Vandaag is dit helemaal omgekeerd: we eten massieve hoeveelheden natrium (via zout), maar te weinig kalium. Kalium zit hoofdzakelijk in groenten en fruit. Het grootste gevolg van kaliumtekort is bloeddrukverhoging. Vele mensen hebben dan ook een kaliumsupplement nodig om de bloeddruk te verlagen.

Verder weten we dat mensen die kaliumrijke voeding eten, sterkere botten hebben en minder risico lopen op nierstenen. Kalium helpt de zuurgraad van het bloed stabiel te houden, zodat calcium niet uit de botten getrokken wordt. Kalium maakt ook de urine iets minder zuur, wat niersteenvorming tegengaat.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".