Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
24 januari 2022
Lycopeen
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Lycopeen Lycopeen, een carotenoïde, is het rode pigment uit tomaten, grapefruit, papaja en watermeloenen. Lycopeen is een krachtig antioxidant die de huid, de longen en de ogen beschermt tegen uv-licht en/of oxidatie. Lycopeen wordt samen met LDL-cholesterol ingepakt, en wordt op die manier getransporteerd naar de organen. Daarom beschermt lycopeen tegen oxidatie van LDL-cholesterol, zodat LDL-cholesterol minder snel aan de bloedvaten blijft kleven.

Veel lycopeen in de voeding beschermt je dus tegen hart- en vaatziekten, en tegen kanker. Sommige studies (maar niet allemaal) tonen dat lycopeen tegen prostaatkanker beschermt. Lycopeen stapelt zich in inderdaad op in de prostaat en heeft antitumoreigenschappen. Lycopeen verlaagt ook de PSA in het bloed.

Gerelateerde producten


Mannavital Prossaton


Mannavital Prossaton Inhoud:
60 v-caps
Richtprijs:
€ 17,69
CNK-nr:
3379-484

Nuttig voedingssupplement voor de rijpere man. Met lijnzaadlignanen die bijdragen ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".