Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
9 december 2021
Mangaan
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Mangaan Mangaan is een spoorelement waarvan volwassenen dagelijks 1,8 tot 2,6 mg nodig hebben. Noten en bonen zijn goede voedingsbronnen van mangaan, naast bruine rijst en havermout. Een zevental enzymen in het lichaam zijn gekend die mangaan als cofactor gebruiken, zoals het superoxide-dismutase (SOD) dat nodig is in de strijd tegen oxidatieve stress.

Twee enzymen die de opbouw van de gewrichten verzorgen, hebben mangaan nodig. Mangaan is nodig om chondroïtine in de gewrichtsmatrix te bouwen, waardoor ze elastisch en stevig blijven.
De maximale dosis mangaan die dagelijks ingenomen mag worden, ligt tussen de 11 mg en 15 mg. Mangaan is toxisch in hoge dosissen, maar dat zijn ijzer en koper ook, twee andere essentiële spoorelementen.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".