Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vindt u uzelf :
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
26 mei 2019
Melatonine
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Melatonine Melatonine is een hormoon dat een klier in de hersenen produceert als het donker wordt. Het hormoon stuurt belangrijke nachtelijke processen aan in het lichaam, die slaap en herstel met zich meebrengen. Dat suppletie van melatonine de slaap kan verbeteren en de biologische klok opnieuw kan instellen, is ondertussen wetenschappelijk bewezen. Veelbelovend zijn ook de effecten bij dementie, stress, pijn en zelfs kanker. Verbetering van slaap kan virtueel bij elk ziektebeeld nuttig zijn.

Minder gekend is de functie van melatonine (en serotonine) in het spijsverteringsstelsel. Daar wordt melatonine in veel grotere hoeveelheden aangemaakt dan in de hersenen. Melatonine regelt er de darmtransit en treedt op als antioxidant. Melatonine beschermt mogelijk ook de pancreas. Melatonine wordt aangemaakt uit serotonine, dat op zijn beurt uit tryptofaan - dat we uit onze voeding moeten halen - wordt aangemaakt.

Gerelateerde producten


Bio-Melatonine Complex

Zenbev


Bio-Melatonine Complex Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 9,95
CNK-nr:
3383-858

Zenbev Inhoud:
250 gr
Richtprijs:
€ 29,95
CNK-nr:
2258-325

Bevat per smelttablet 0,29 mg melatonine en 10 mg niacine.
Voor mensen met een h ...
lees meer

Zenbev™ verlicht ongemakken die geassocieerd worden met
een gebrek aan tryptof ...
lees meer

Meer producten van
Pharma Nord


Meer producten van
Ojibwa De RoeckAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".