Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
30 november 2021
Salie
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Salie De botanische benaming voor salie, 'salvia officinalis', is afgeleid van het Latijnse 'salvere' dat genezen of redden betekent. De geneeskracht van salie is dus vanouds erkend. Salie wordt gebruikt tegen overmatig zweten, verlies van eetlust, keelontsteking en ontstekingen aan het verhemelte. Traditioneel wordt het ook gebruikt ook bij gasvorming in de darmen, diarree en darmontsteking.

Opvallend is dat modern onderzoek salie bij andere ziektebeelden betrekt. Zo werd recent aangetoond dat extracten van salie nuttig zijn tegen opvliegers bij vrouwen in de menopauze en dat salie de bloedvetten kan verlagen. Ook is gebleken dat salie het geheugen verbetert. Salie bevat stoffen die dezelfde werking hebben als alzheimermedicatie.

Gerelateerde producten


Centella – Vormversteviging Buste BIO


Centella – Vormversteviging Buste BIO Inhoud:
30 ml
Richtprijs:
€ 44,90
CNK-nr:
1638-576

Stimuleert en verbetert de synthese en de kwaliteit van de steunvezels en bevorder ...
lees meer

Meer producten van
Phytal-Crea


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".