Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
25 januari 2022
Waarom meer ijzer tijdens zwangerschap?
| Zwangerschap |
Terug Verstuur link
lijn
Waarom meer ijzer tijdens zwangerschap? IJzer is een belangrijk bestanddeel van hemoglobine. Krijgt u door middel van de voeding te weinig ijzer binnen, dan kan het lichaam niet voldoende hemoglobine en dus ook te weinig rode bloedlichaampjes maken. Vrouwen hebben meer ijzer nodig dan mannen. De dagelijkse behoefte voor vrouwen bedraagt 14 milligram, terwijl voor mannen 9 milligram al voldoende is. Dit verschil wordt veroorzaakt door bloedverlies tijdens de menstruatieperiode. Ook gedurende de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding is de ijzerbehoefte verhoogd.
De verschijnselen van ijzertekort zijn onder meer een bleke huidskleur, duizeligheid en mogelijk hoofdpijn en pijn op de borst.

Vermoeidheid en het snel buiten adem raken zijn ook veelvoorkomende verschijnselen, maar dit duidt lang niet altijd op een tekort aan ijzer. Veel zwangere vrouwen hebben hier last van, omdat het hart tijdens de zwangerschap harder moet werken. Meld dergelijke klachten wel bij de verloskundige of (huis)arts. Het lichaam zorgt ervoor dat eerst de baby voldoende ijzer krijgt. Dit betekent dat er bij de vrouw veel eerder sprake is van een ijzertekort dan bij de baby. Een foetus heeft de grootste hoeveelheid ijzer nodig in het midden van de zwangerschap. Het is belangrijk dat een vrouw dan extra goed voor zichzelf zorgt.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".