Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 augustus 2008
Luchtvervuiling, astma en vitamine C!
| 10/08/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Luchtvervuiling, astma en vitamine C! Luchtvervuiling veroorzaakt steeds meer dodelijke slachtoffers in de geïndustrialiseerde wereld. Vervuilde lucht treft vooral kinderen, senioren en volwassenen met hartproblemen. Bij kinderen vertaalt luchtvervuiling zich in astma, de meest voorkomende chronische aandoening die ieder jaar spectaculair toeneemt. Hoe is de toestand in België? Kunnen mensen iets doen om astma te voorkomen? Astma veroorzaakt jaarlijks - officieel - 300 dodelijke slachtoffers in ons land. Maar de impact van de ziekte is duidelijk veel groter op het vlak van morbiditeit. Het staat voor de volle 100 procent vast dat het wegverkeer en de industrie een negatieve invloed hebben op het ademhalingstelsel van de mens en veel extra gevallen van astma veroorzaken.

In België neemt de luchtvervuiling, net als in China, nog toe. Mensen die zich willen beschermen doen er goed aan iedee dag voldoende vitamine C te gebruiken. Deze krachtige vitamine versterkt het immuunsysteem. De witte bloedlichaampjes, die de voornaamste 'bewakers' zijn van ons afweersysteem, bevatten 60 maal meer vitamine C dan het bloed en bieden daarom iedereen hulp in de strijd tegen de luchtvervuiling.

Meer lezen: De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Bronnen:
McKenzie et al. Asthma, outdoor air quality and the Olympic Games. Canadian Medical Association Journal, 2008; DOI: 10.1503/cmaj.080982

 

lijn