Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 mei 2011
Tips om je te beschermen tegen gsm-straling
| 09/05/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Tips om je te beschermen tegen gsm-straling Steeds meer en meer duiken studies op die de gezondheidsgevaren van gsm-straling aan het licht brengen. Voor vele mensen is gsm-straling een noodzakelijk kwaad.
Met enkele tips kun je het stralingsgevaar beperken:
- Plaats een mobiele telefoon nooit tegen je hart, je broekriem of je heupen (dames met een tas).
- Gebruik tijdens het telefoneren zoveel mogelijk een oortje, dat meestal wordt meegeleverd. Het is de bedoeling dat het apparaat zo ver mogelijk van de hersenen verwijderd is op het ogenblik van een gesprek.
- Beperk de duur van iedere oproep tot twee à drie minuten. Gsm-straling verwekt oxidatieve stress waartegen het lichaam slechts voor korte duur gewapend is. Korte telefoontjes zijn dus beter dan lange telefoongesprekken. Het lichaam krijgt dan steeds de gelegenheid om zich te herstellen.
- Sms-berichten zijn dus veiliger.
- Wanneer je iemand opbelt: wacht even totdat er verbinding is gelegd vooraleer je je mobiele telefoon aan je oor houdt.
- Gebruik de mobiele telefoon niet als het ontvangstsignaal zwak is. De straling die de mobiele telefoon uitzendt, verdubbelt telkens het ontvangstsignaal met 25 procent daalt.
- Telefoneer nooit in de wagen, ook niet al stilstaand. De auto is een kooi ('kooi van Faraday') die alle straling van de mobiele telefoon gevangen houdt.
- Leg uw mobiele telefoon op een veilige afstand. 's Nachts minstens op 50 centimeter van uw hoofd.

Lees ook: Life-maxx

 

lijn