Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van droge ogen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 februari 2022
Arteriosclerose vertragen met voeding
| 14/02/2022 |
Terug Verstuur link
lijn
Arteriosclerose vertragen met voeding Aderverkalking is een langzaam proces dat soms 50 jaar nodig heeft om het hart te verzieken. Met een juiste combinatie van voedingsstoffen kan je het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Zo zorgt een complex van knoflook (aged garlic extract),
vitamine B6, B12, foliumzuur en arginine voor een:
- vertraging van de verkalking van de bloedvaten
- verlaging van de bloeddruk
- verlaging van de LDL-cholesterol
- verhoging van de HDL-cholesterol
- verlaging van homocysteïne
- vermindering van oxidatieve stress
- verbetering van de gezondheid van de bloedvaatwanden

Dit zijn niet eens alle risicofactoren, maar de filosofie is duidelijk: een aanpak op verschillende fronten van arteriosclerose zal meer lonend werken dan het zich beperken tot één enkel aspect (zoals met cholesterolverlagers vaak het geval is).

Hoe verhoog je de HDL-cholesterol?
Preventie van arteriosclerose: begin zo jong mogelijk!

Meer lezen:
Olijfolie tegen aderverkalking
Cholesterol verlagen met rodegistrijst
Slapen beschermt tegen aderverkalking

Bronnen:
Budoff MJ, Ahmadi Naser et al. Aged garlic extract supplemented with B vitamins, folic acid and L-arginine retards the progression of subclinical atherosclerosis: A randomized clinical trial. Preventive Medicine
Anti-Inflammatory Diet for Atherosclerosis and Coronary Artery Disease: Antioxidant Foods. Emi Saita, Kazuo Kondo, Yukihiko Momiyama. doi: 10.4137/CMC.S17071

 

lijn