Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van droge ogen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
11 maart 2022
Darmdysbiose door verzuring van het lichaam
| 11/03/2022 |
Terug Verstuur link
lijn
Darmdysbiose door verzuring van het lichaam Verzuring van het lichaam leidt door een verhoogde afscheiding van maagzuur uiteindelijk tot verstoring van de darmflora of darmdysbiose.
Bij mensen met darmdysbiose kunnen de darmen te weinig vitaminen en mineralen opnemen die nodig zijn voor een goede zuurstofopname. De opname is dan verstoord. Het gevolg is het ontstaan van allerlei vage klachten.

Verzuring van het lichaam, met darmdysbiose als mogelijk gevolg, kan onder andere optreden door: teveel koffie drinken (meer dan drie porties per dag), te roken, teveel onderhevig te zijn aan stress, teveel suiker te eten, teveel gefrituurd voedsel te eten, teveel alcohol te drinken (meer dan 2 glazen per dag), te laat naar bed te gaan of te weinig te sporten. Mensen die vier van de opgesomde verzuringsfactoren herkennen kunnen last krijgen van darmdysbiose. Aanpassing van de levensstijl is noodzakelijk om de verzuring en de darmdysbiose tegen te gaan.

Brandend maagzuur: Hoe voorkomen?
Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit

Meer lezen:
Vergeet nooit probiotica
Darmwerking in de problemen
Zoethout en bosbes: natuurlijke maagzuurremmers

Bronnen:
Centrum voor Preventieve Gezondheidszorg - Den Bosch (Nederland)
Kirsty Brown et al. Diet-Induced Dysbiosis of the Intestinal Microbiota and the Effects on Immunity and Disease. 12 08 21. doi: 10.3390/nu4081095
Hisashi Iizasa et al. Dysbiotic infection in the stomach. World J Gastroenterol. 2015 Oct 28; 21(40): 11450–11457.

 

lijn