Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
27 januari 2022
Diabetes
| Diabetes |
Terug Verstuur link
lijn
Diabetes Bij iemand met diabetes kan de glucose uit het bloed niet in de lichaamscellen worden opgenomen. Er bestaan twee soorten diabetes

Type 1 Diabetes
Deze vorm wordt ook wel insulineafhankelijke diabetes genoemd. De ziekte wordt veroorzaakt doordat de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier absoluut geen insuline meer kunnen maken. De aandoening ontstaat doordat het eigen afweerapparaat de bètacellen, die insuline produceren, vernietigen.

Type 2 Diabetes Mellitus
Dit werd vroeger ook wel 'ouderdomsdiabetes' of 'niet-van-insuline-afhankelijke diabetes' genoemd. Hierbij maakt het lichaam wel insuline, maar de glucose kan toch niet in de cel worden opgenomen. Ook al maken de eilandjes van Langerhans voldoende insuline, de lichaamscellen zijn minder gevoelig voor insuline. Daardoor kan de glucose de cel niet voldoende of snel genoeg in. Men spreekt dan van insulineresistentie. Dit betekent 'weerstand tegen insuline'. Daarnaast maakt de lever extra glucose aan, ook al is de bloedsuikerspiegel reeds verhoogd. Deze spiegel zal daardoor nog verder stijgen.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".