Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
25 januari 2022
Ouderdomsdiabetes
| Diabetes |
Terug Verstuur link
lijn
Ouderdomsdiabetes Het vervelende van diabetes mellitus of diabetes type 2 is dat mensen er jaren kunnen mee rondlopen zonder het zelf te weten. Er zijn nauwelijks symptomen.
Na een lange aanloopperiode manifesteert de ziekte zich o.a. door:
- een groter dorstgevoel (meer drinken om de suiker via de urine af te voeren)
- een onverklaarbare en extreme vermoeidheid
- onduidelijk zien
- Het meer voorkomen van huidontstekingen, ontstekingen van het tandvlees, en ontstekingen aan de urinewegen, de schaamspleet of de voorhuid
- Wondjes genezen veel minder snel dan bij een gezond iemand
- Een tinteling of verdovingsverschijnselen in de handen en voeten
Indien er zich geen symptomen voordoen kan enkel een controle van de bloedsuikerwaarde door een arts de diagnose bepalen.

Risicofactoren
- Westerse eetgewoonten waar veel verzadigde vetten en dierlijke producten in worden gebruikt. De voeding is arm aan plantaardige vezels.
- Een zittend leven
- Ouder zijn dan 45 jaar. (Maar ook jongeren kunnen het krijgen.)

Medicijnen tegen diabetes type 2 werken eigenlijk niet als geneesmiddel, ze verminderen in het beste geval enkel de symptomen een beetje.
Diabetes type 2 kun je omkeren door het drastisch veranderen van de leefstijl: anders eten (minder koolhydraten, meer vet), afvallen, niet roken, meer bewegen en verminderen van stress.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".