Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 januari 2022
Het leven gaat in 'rook' op
| Verslavingen |
Terug Verstuur link
lijn
Het leven gaat in 'rook' op Roken doe je niet vrijblijvend. Roken heeft immers heel wat gevolgen, op uw eigen gezondheid, op dat van de omstaanders, op ongeboren kinderen, maar ook op de maatschappij zelf.
Wie zijn leven lang rookt, heeft 50% kans vroegtijdig te overlijden aan een aandoening veroorzaakt door dat roken. En dat ‘vroegtijdig’ betekent dat een roker gemiddeld 10 jaar vroeger dan de gemiddelde levensverwachting sterft.

Wie rookt, heeft 20 keer meer risico op longkanker dan wie niet rookt. In 2001 stierven 9.527 Vlamingen aan hart- en vaatziekten, waarvan 1.843 door blootstelling aan tabaksrook. Vooral de hartslagaders hebben zwaar onder sigarettenrook te lijden (bron: Gezondheidsindicatoren 2001).Roken is ook een belangrijke oorzaak van tromboses en hersenbloedingen. Rokende vrouwen die bovendien de pil nemen, hebben trouwens een verhoogde kans op deze aandoeningen.Wie rookt, heeft meer kans op maagzweren en zweren in de dunne darm.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".