Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 januari 2022
Urineweginfectie
| Infecties |
Terug Verstuur link
lijn
Urineweginfectie Een blaasontsteking is veruit de meestvoorkomende vorm van een urineweginfectie. Deze vorm van ontsteking treft bijna uitsluitend vrouwen. In de meeste gevallen wordt de ontsteking veroorzaakt door de groei van darmbacteriën zoals de Escherichia coli die zich aan de urinewegen gaan vasthechten en voor de ontstekingsreactie zorgen. De voornaamste risicogroepen zijn vrouwen die seksueel actief zijn. De infectiekans is 50 keer hoger dan bij mannen. Zwangere vrouwen lopen een bijzonder risico omdat de druk van de baby op de urinewegen groot is, maar ook hormonale veranderingen die samenhangen met zwangerschap, zorgen voor dergelijke vervelende klachten.

Blaasontstekingen kunnen zeer goed voorkomen worden door een natuurlijke hygiëne en het gebruik van veenbessen (cranberry). De cranberry wordt al zeer lang gebruikt ter preventie en behandeling van urineweginfecties. Studies hebben aangetoond dat veenbessen het gunstige vermogen hebben om te voorkomen dat bacteriën zich in de plasbuis en de blaas kunnen vasthechten.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".