Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
16 juli 2010
Omega-3 vetzuur DHA verbetert het geheugen
| 16/07/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Omega-3 vetzuur DHA verbetert het geheugen Supplementen met het omega-3-vetzuur DHA (Docosahexaeenzuur) verbeteren de werking van het geheugen.
DHA speelt een belangrijke rol in de hersencellen, maar het is een erg kwetsbare stof. Oxidatieve stress beschadigt het gevoelige DHA en zorgt ervoor dat DHA regelmatig vernieuwd moet worden. Een zenuwcel die te veel DHA verliest, gaat onherroepelijk ten onder.

Een studie in opdracht van The Alzheimer's Association keek naar het effect van DHA op 485 gezonde personen ouder dan 55 jaar. De personen hadden te kampen met geheugenverlies die typisch voor die leeftijd.
Na 24 weken toonden een aantal geheugen- en denktesten dat hun hersenen beter presteerden. De auteurs van de studie besloten dan ook: "Suppletie van 900 mg DHA per dag verbetert de leer- en geheugenfuncties bij ouderdomsgerelateerde cognitieve achteruitgang."

Lees ook:
Hoe voorkom je hersenveroudering ?

Bronnen:
Yurko-Mauro K, McCarthy D et al. Beneficial effects of docosahexaenoic acid on cognition in age-related cognitive decline. Alzheimers Dement. 2010 Apr 29. [Epub ahead of print]

 

lijn