Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 juli 2008
Vermageringspil Acomplia en depressiviteit
| 14/07/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Vermageringspil Acomplia en depressiviteit Acomplia, met als actieve stof rimonabant, zou volgens toxicologen en psychologen depressieve neigingen veroorzaken gedurende de eerste drie maanden van de behandeling. Acomplia is een middel dat door artsen wordt oorgeschreven aan patiënten met een body mass index die hoger is dan 30. Iedereen kan heel eenvoudig zijn body mass index berekenen door zijn lichaamsgewicht te delen door het kwadraat van zijn lengte. Acomplia werd vooral ontwikkeld om mensen te beschermen tegen hartproblemen en suikerziekte, twee mogelijke gevolgen van zwaarlijvigheid. Gedurende de lancering van Acomplia, einde 2006, werd dit als het nieuwe wondergeneesmiddel voor zwaarlijvige mensen beschreven.

Na meer dan 1000 gevallen van zware nevenwerkingen raden specialisten aan dat artsen hun patiënten zeer goed zouden opvolgen gedurende de eerste drie maanden van de behandeling. Acomplia mag, volgens een aantal wetenschappelijke studies, zeker niet voorgeschreven worden aan mensen met depressieve neigingen.

Meer lezen: Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?

Bronnen:
Wettermark B, Raaschou P, Forslund T, Hjemdahl P.
Still questions around the slimming agent rimobant. Not approved in USA because of the risk of mental adverse effects / Lakartidningen. 2007 Dec 19;104(51-52):3879-81

 

lijn