Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Bent u vaak verkouden?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 augustus 2018
Vitamine E vermindert risico op leverkanker
| 03/08/2018 |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Vitamine E vermindert risico op leverkanker Een grootschalige studie uit China toont aan dat vitamine E het risico op leverkanker vermindert. Het maakt niet uit of de vitamine E uit de voeding of uit supplementen komt. Diegenen die een vitamine E-supplement namen, hadden zelfs 48 % minder risico!

Leverkanker kun je goed vermijden, onder meer met gezonde voeding. Noten en zaden zijn goede bronnen van vitamine E, alsook de oliën ervan. Het grootste deel van de vitamine E dat in de darmen opgenomen wordt, komt eerst in de lever terecht. Vanuit de lever wordt het verdeeld naar de andere weefsels. Mogelijk is dat een verklaring waarom vitamine E in de eerste plaats de lever beschermt.

Voorkom leverkanker
Hoe ontstaat kanker?

Meer lezen:
Vitamine E tegen kanker
Teveel vitamine E is onbestaande
Boost je weerstand met de juiste nutriënten

Bronnen:
Zhang W, Shu XO, Li H et al. Vitamin intake and liver cancer risk: a report from two cohort studies in china. JNCI J Natl Cancer Inst. 12 DOI: 10.1093/jnci/djs277

 

lijn