Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 januari 2022
Menopauze
| Menopauze |
Terug Verstuur link
lijn
Menopauze Het einde van de vruchtbare periode van de vrouw wordt bereikt bij de laatste menstruatie: de menopauze. De periode die hieraan vooraf gaat wordt premenopauze genoemd en die erop volgt postmenopauze. De eierstokken stoppen als de menopauze nadert langzaam maar zeker met het afgeven van rijpe eicellen, waardoor de vruchtbaarheid daalt.

Bij de meeste vrouwen begint het einde van hun vruchtbare periode ergens tussen hun 45ste en 55ste. Deze fase duurt 6 tot 13 jaar. In de volksmond wordt deze periode 'de overgang' naar een nieuwe levensfase genoemd of 'de menopauze'. Vrouwen kunnen tijdens de overgang heel uiteenlopende gevoelens hebben, variërend van ongemak en depressie tot opluchting en vrijheid. Hoe ze het ervaren hangt af van hoe hun lichaam in deze periode functioneert, maar ook van hoe ze psychisch tegen het ouder worden en deze nieuwe fase aankijken.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".