Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Artikels
23 mei 2019
Beter doorbloeding hersenen door wilde haver
| 23/05/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Beter doorbloeding hersenen door wilde haver Een extract uit wilde haver versoepelt de doorbloeding naar de hersenen en de armen. Dit suggereert dat het extract heilzaam is om zowel hartninfarct als beroerte te voorkomen. Het extract wordt niet gehaald uit het graan van haver (zoals havermout), maar wel uit de groene bladeren van wilde variëteiten, die veel meer bioactieve stoffen bevatten dan havermoutpap.

De hoofdoorzaak van hartziekten ligt bij een slechte doorbloeding naar het hart. De kleine bloedvaatjes naar het hart moeten dynamisch kunnen verwijden en samentrekken, anders ontstaan er zuurstoftekorten. De dynamiek van bloedvaten kan gemakkelijker gemeten worden in de arm, en op basis van die meetresultaten kan de dynamiek van de bloedvaten in het hart en in de hersenen ingeschat worden.

Hoe voorkom je hersenveroudering ?
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Meer lezen:
Havermout of eitjes als ontbijt?
Meergranen is geen 'volgranen'
Haver betere cholesterolverlager dan stanolen

Bronnen:
Wong RHX, Howe PRC et al. Chronic consumption of a wild green oat extract (Neuravena) improves brachial flow-mediated dilatation and cerebrovascular responsiveness in older adults. J Hypertens. 13; 31:192–200

 

lijn