Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 februari 2012
Rust, fruit en vitaminen om griep te 'verbannen'!
| 09/02/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Rust, fruit en vitaminen om griep te 'verbannen'! Ons land wordt momenteel getroffen door een epidemie van buikgriep, bronchitis en verkoudheden. De beste manier om dergelijke winterkwaaltjes te voorkomen is het afweersysteem van het lichaam optimaal te versterken. Probeer - in de mate van het mogelijke - iedere vorm van overbelasting (mentaal en fysiek) te voorkomen. Zorg voor voldoende (nacht)rust. Mensen die al ziek zijn doen er best aan, behalve te rusten ook het lichaam te zuiveren. Dit kan op een smakelijke manier. Vervang een tot twee dagen uw dagelijkse maaltijden door fruit of fruitsappen. Het komt er immers op aan de ziektekiemen zo snel mogelijk uit het lichaam te verwijderen. Fruit speelt hierin een cruciale rol. Zorg
tevens voor een degelijke darmwerking.

Vergeet niet dat 70 procent van het menselijk afweersysteem zich in de dunne darm bevindt. Maar ook op die plaats kunnen de ziektekiemen zich verder ontwikkelen. Het is dus belangrijk om constipatie te voorkomen. Mariadistel, artisjok of vitamine C kunnen de essentiële hulp bieden.

Vlierbessensiroop is zeer efficiënt tegen griep
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Bronnen:
Hamer DH, Sempértegui F, Estrella B, Tucker KL, Rodríguez A, Egas J, Dallal GE, Selhub J, Griffiths JK, Meydani SN. Micronutrient Deficiencies Are Associated with Impaired Immune Response and Higher Burden of Respiratory Infections in Elderly Ecuadorians.
J Nutr. 2008 Dec 3

 

lijn