Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 januari 2022
Negatieve stress
| Stress |
Terug Verstuur link
lijn
Negatieve stress Langdurige, negatieve stress is gevaarlijk en kan ernstige gezondheidsschade veroorzaken. Chronische, negatieve stress kan schade veroorzaken aan het limbisch systeem en het immuunsysteem. De schade van een teveel aan cortisol (cortisol wordt ook het stresshormoon genoemd) bestaat uit een verminderde functie van geheugen en concentratie, een negatieve invloed op stemming en slaap en chronische vermoeidheid. Door de aantasting van het immuunsysteem neemt de afweer tegen kankerverwekkende stoffen af.

Veel mensen die onder negatieve stress lijden, hebben ook af te rekenen met een sterk verhoogde bloeddruk. Daardoor ontstaat er een groter risico op een hartaanval.
Door de verminderde functie van het immuunsysteem kan ook een burnout ontstaan. Dit is niet makkelijk te bewijzen, omdat ook andere factoren van invloed kunnen zijn, bijvoorbeeld erfelijke aanleg. Personen die het slachtoffer zijn van negatieve stress moeten eerst nagaan of ze wel voldoende vitamine B via hun voeding binnenkrijgen. Vraag anders advies aan uw arts of apotheker. Er bestaan voldoende versterkende middelen die hulp bieden om de de negativiteit van stress te elimineren.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".