Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van reuma?
ABC GEZONDHEID - Artikels
17 april 2015
Oorzaken van acute kniegewrichtspijn
| 17/04/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Oorzaken van acute kniegewrichtspijn Veel veertigplussers hebeen last van slijtage van het kniegewricht (knieartrose). Artrose ontstaat als gevolg van een oud letsel in de knie of langdurige overbelasting (teveel sporten of te dik zijn). Het kraakbeen - en uiteindelijk ook het bot - slijt dan zover, dat de botstukken van het kniegewricht pijnlijk op elkaar gaan wrijven. Het bewegen van het kniegewricht gaat moeilijk en wordt echt helse belevenis. Ook door een kwaliteitsvermindering van het synoviaal vocht dat de gewrichten smeert, kan het kraakbeen slijten. Het synoviaal vocht staat in voor de voeding en de kwaliteit van het kraakbeen.

Een ontstoken kniegewricht, we spreken dan over artritis is meestal te genezen. Een kniegewricht kan immers of door een bacterie of door een inwendige oorzaak, bijvoorbeeld een lichte vorm van reuma ontstoken raken. De knie kan er rood uitzien, warm aanvoelen en gezwollen zijn. Soms gaat dat gepaard met koorts. Bij een ontstoken gewricht zijn alle
bewegingen pijnlijk. Een bacteriële infectie kan het gevolg zijn van een sportblessure. Een lichte vorm van reuma is terug te brengen tot onvolwaardige voeding en overbelasting van de spieren.

Wat doe je tegen reuma?
Hoe voorkom je acute kniegewrichtspijn?

Lees meer:
Fytopreparaat snel effectief tegen kniepijn
Minder knieklachten met rode biet
Betere knieën met passievrucht

Bronnen:
Arjmandi BH, Ormsbee LT, Elam ML et al. A combination of Scutellaria baicalensis and Acacia catechu extracts for short-term symptomatic relief of joint discomfort associated with osteoarthritis of the knee. J Med Food. 2014 Jun;17(6):707-13
Farid R, Rezaieyazdi Z et al. Oral intake of purple passion fruit peel extract reduces pain and stiffness and improves physical function in adult patients with knee osteoarthritis. Nutrition Research 30 (2010) 601–606

 

lijn