Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
Vaak 25%
 
Regelmatig 39%
 
Zelden 25%
 
Nooit 11%
 
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
6 december 2021
Hersenveroudering
| Neurologie |
Terug Verstuur link
lijn
Hersenveroudering Dank zij de vooruitgang van de wetenschap begrijpen we vandaag precies welke invloed de leeftijd heeft op het functioneren van de hersenen. Daardoor wordt het duidelijk waarom de meeste mensen bij het ouder worden problemen krijgen met hun intellectuele mogelijkheden zoals het geheugen en het concentratievermogen. Factoren die een rol spelen in het sneller oud worden zijn een zwakke immuniteit waardoor er meer kleine ontstekingen ontstaan.

Een zwak afweersysteem betekent ook dat er meer vrije radicalen (giftige stoffen) in het lichaam aanwezig zijn. Hormonale veranderingen spelen ook een rol. Andere actoren in het versnelde verouderingsproces zijn hartaandoeningen, slechte leefgewoonten en teveel stress.
Het normale verouderingsproces van de hersenen vertoont een totaal ander verloop dan bij mensen waarbij een neurologische aandoening werd vastgesteld.
Het verlies aan neuronen (hersencellen) bij gezonde mensen is zeer miniem. Bij patiënten die een neurologisch ziektebeeld vertonen is het verlies aan hersencellen gigantisch groot
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".