Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 augustus 2015
Bessen tegen hersenveroudering
| 12/08/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Bessen tegen hersenveroudering Bessensap verbetert het geheugen. In twee verschillende studies ondervonden oudere mensen een verbetering van het geheugen na het dagelijks drinken van respectievelijk druiven- en bosbessensap.
Bessen zitten vol met polyfenolen. In de plantenwereld bestaat er een bijna oneindige verscheidenheid aan polyfenolen, dus mag je vele gezondheidseigenschappen hieraan verwachten. In het bijzonder in de hersenen treden bessenpolyfenolen op als antioxidant en als ontstekingsremmer, twee eigenschappen die dementie en alzheimer bestrijden. Je mag er ook op rekenen dat ze goed zijn voor het hart en om kanker te voorkomen.

Als vuistregel telt: hoe donkerder de bes, hoe meer polyfenolen ze bevat. Druiven (rode wijn) en bosbessen zijn twee voor de hand liggende keuzes, maar ook (van licht naar donker) aardbeien, aalbessen, frambozen, kersen, zwarte bessen en braambessen komen in aanmerking.

Hoe voorkom je hersenveroudering ?
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding

Meer lezen:
Meditatie houdt hersenen jong!
Visolie beschermt hersenen tegen dementie
Waarom verouderen onze hersenen ?

Bronnen:
Joseph J, Shukitt-Hale B et al. Grape Juice, Berries, and Walnuts Affect Brain Aging and Behavior. J Nutr. 09; 139:1813-S1817S

 

lijn