Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Artikels
15 mei 2013
Wilde haver verbetert doorbloeding in de hersenen
| 15/05/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Wilde haver verbetert doorbloeding in de hersenen Een extract uit wilde haver versoepelt de doorbloeding naar de hersenen en de armen. Dit suggereert dat het extract heilzaam is om zowel hart- als herseninfarcten te voorkomen. Het extract wordt niet gehaald uit het graan van haver (zoals havermout), maar wel uit de groene bladeren van wilde variëteiten, die veel meer bioactieve stoffen bevatten dan havermoutpap.

De hoofdoorzaak van hartziekten ligt bij een slechte doorbloeding naar het hart. De kleine bloedvaatjes naar het hart moeten dynamisch kunnen verwijden en samentrekken, anders ontstaan er zuurstoftekorten. De dynamiek van bloedvaten kan gemakkelijker gemeten worden in de arm, en op basis van die meetresultaten kan de dynamiek van de bloedvaten in het hart en in de hersenen ingeschat worden.

Hoe voorkom je hersenveroudering ?
Wat kunt u zelf doen om uw cholesterolniveau te verlagen?
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Meer lezen
Sterke bloedvaten met vitamine C
Chronische Veneuze Insufficiëntie (CVI)
Minder cardiovasculaire sterfte dankzij voedingsvezels!

Bronnen:
Wong RHX, Howe PRC et al. Chronic consumption of a wild green oat extract (Neuravena) improves brachial flow-mediated dilatation and cerebrovascular responsiveness in older adults. J Hypertens. 2013; 31:192–200

 

lijn