Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 januari 2022
Carpale tunnel syndroom
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Carpale tunnel syndroom Het carpale-tunnelsyndroom is een klachtenpatroon veroorzaakt door een beknelling van de nervus medianus (de middelste armzenuw) in het verloop van de carpale tunnel. Dit is een nauw kanaal gevormd door de handwortelbeentjes en een stevig peesblad tussen pink- en duimmuis aan het begin van de handpalm. De klachten worden o.a. veroorzaakt door op korte tijd veel herhaalde bewegingen uit te voeren met een gebogen pols. Daardoor ontstaat een beknelling van de zenuw en krijgt men een tintelend of pijnlijk gevoel in de hand en de vingers. Vooral het verzorgingsgebied van de zenuw, dat wil zeggen de duim, wijs- en middelvinger en een deel van de ringvinger worden hiermee geconfronteerd.

Ongeveer 8 % van de vrouwen op middelbare leeftijd (tussen 40 en 50 jaar) krijgen af te rekenen met deze chronische polsklachten. Vrouwen zijn driemaal meer het slachtoffer van het carpale tunnel syndroom dan mannen. Niettegenstaande het feit dat het carpale-tunnelsyndroom ook kan ontstaan door een polskwetsuur, artritis aan de pols of door bijwerkingen van diabetes, is deze pijnlijke aandoening meestal het gevolg van repetitieve bewegingen die in een verkeerde houding – lees met gebogen pols - worden uitgevoerd.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".