Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 augustus 2008
Calcium als anti aging mineraal
| 03/08/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Calcium als anti aging mineraal Tot voor kort dacht men dat zout het belangrijkste voedingsmiddel was dat meehielp om een te hoge bloeddruk te ontwikkelen. Wetenschappers hebben steeds meer bewijzen dat een calciumgebrek minstens even belangrijk is. Uit een grootschalig onderzoek bleek dat meer dan 70 procent van de Amerikaanse bevolking dagelijks minder dan 500 milligram calcium via de voeding consumeert. Nu blijkt dat mannen en vrouwen die ieder etmaal, via een calciumsupplement, 1500 milligram calcium innemen, 55 procent minder kans hebben om hypertensiepatiënt te worden.

Calcium vervult ook een cruciale rol in het vertragen van het verouderingsproces van de mens. Calcium verhindert niet alleen osteoporose, maar voorkomt in combinatie met magnesium (dat voor een betere opname van calcium verantwoordelijk is) ook vroegtijdige verouderingsverschijnselen.

Meer lezen:
Stresscontrole vertraagt veroudering
Stressbeheersing is een manier van denken
Hypertensie preventief benaderd
Osteoporose preventie

Bronnen:
Yonei Y. Medical treatment for calcium metabolism and balance in terms of the anti-aging medicine. Clin Calcium. 2008 Jul;18(7):995-1005

 

lijn