Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
Vaak 25%
 
Regelmatig 39%
 
Zelden 25%
 
Nooit 11%
 
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
6 december 2021
Zware benen
| Cardiovasculair |
Terug Verstuur link
lijn
Zware benen Venen hebben als taak bloed terug naar het hart te stuwen om het opnieuw van zuurstof te voorzien. Het hart pompt dit zuurstofarm bloed naar de longen, waar het opnieuw met zuurstof wordt verrijkt. Dit zuurstofrijk bloed gaat dan via slagaders naar de weefsels om die op hun beurt van zuurstof te voorzien. Daarna pompen de venen, tegen de zwaartekracht in, bloed terug naar hart en zo is de cirkel rond.

Voor de venen in onze benen is dit geen gemakkelijke opdracht. Er is immers een grote afstand te overbruggen tussen de voeten en het hart en dit tegen de zwaartekracht in. Hiervoor hebben we een extra krachtbron nl. onze spieren en de kuitspier in het bijzonder. Bij spiercontractie worden de diepe venen als een spons leeg gedrukt. Een ingenieus kleppensysteem verhindert dat het bloed terug naar beneden stroomt. Als hier iets misloopt spreekt men van veneuze insufficiëntie of zware benen.
De gevolgen. Vorming van oedeem, voeten en enkels die opzwellen na lang zitten of staan. Deze zwelling is te wijten aan een hoge druk, waardoor vocht door de wand van de kleine bloedvaten wordt gedrukt en opgezwollen voeten het gevolg zijn. Nachtelijke krampen en slaapproblemen veroorzaakt door een tekort aan zuurstof in de spieren.
Tintelingen in onderste ledematen veroorzaakt door zuurstoftekort naar de huid toe.
Spataders verschijnen aan de binnen- en buitenzijde van uw onderste ledematen en evolueren al gauw tot broze bloedvaten die gemakkelijk kunnen uitzetten en ontsierend zijn. Bovendien kunnen ze vaak ontsteken en zeer pijnlijk zijn.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".