Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 januari 2022
Brandend maagzuur
| Spijsvertering |
Terug Verstuur link
lijn
Brandend maagzuur We spreken van brandend maagzuur of zuurbranden als het zure maagsap van de maag terugstroomt in de slokdarm. Dit terugstromen wordt ook wel ’reflux’ genoemd. De maag is aan de binnenkant bekleed met een dikke slijmvlieslaag, die de maagwand beschermt tegen het agressieve maagzuur. De wand van de slokdarm heeft een dergelijke beschermende slijmvlieslaag niet. De slokdarmwand is daarom niet tegen het maagzuur bestand en raakt, als deze toch regelmatig met het maagzuur in contact komt, geïrriteerd en ontstoken.

Brandend maagzuur of zuurbranden is een schrijnend, branderig gevoel achter het borstbeen, vaak vlak boven de maag. Sommige mensen voelen het als een drukkende of knijpende pijn achter het borstbeen die nogal eens wordt verward met hartklachten. Soms komt het zure maagsap zelfs tot in de keel, waardoor men ook last kan krijgen van een geïrriteerde keel en hoestklachten.
Veel mensen hebben er vooral last van: na het eten, vooral na zware en vette maaltijden, ’s nachts, liggend in bed,bij voorover bukken, met knellende kleding aan, bij overgewicht, bij verstopping, bij hard persen, tijdens de zwangerschap.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".